Geplaatst op

Uw eik een ”processierupsen eik”?

Dit is waarschijnlijk niet de eerste keer dat u iets leest of hoort over de processierups. Sterker nog, er wordt 10 keer zoveel naar gezocht als vorig jaar en er is in totaal 2.7 miljoen keer naar gegoogeld. In deze blog gaan wij u niet vertellen hoe u zich tegen de processierups kan beschermen, want dat hoort u overal al. Wij gaan u vertellen hoe we u van die processierups af kunnen helpen!

Processierups in de tuin

Het kan zo zijn dat u zelfs een processierups in de tuin heeft, of sterker nog, een heel nest. Nu kunnen we u gaan vertellen hoe deze deskundig weg te halen, of hoe u (en uw kinderen) er tegen te beschermen. Maar deze processierupsen komen volgend jaar gewoon weer terug en waarschijnlijk met nog meer ook. Het weghalen van de eik is het meest verstandigst. Vooral als u een ”Amerikaanse eik” heeft, dan is de kans groot dat er binnen nu en een paar jaar dit beestje in uw tuin zit.

We gaan er even van uit dat u nu de boom heeft weggedaan naar het grof vuil, maar wat dan? Wij hebben nog nergens gelezen wat nou de beste vervanger is voor de Eik en we nemen aan dat u geen kale plek(ken) in uw tuin wilt. De beste vervanger is de:  Beukenboom.

De Eik met processierups wegvoeren

Maar hoe komt u nou van die boom af? Dat is eigenlijk heel simpel, alleen er is wel een grote kans dat u in het bezit van een bedrijfswagen moet zijn, of van een aanhangwagen. U kunt de boom namelijk naar de ”Avri” brengen. Kijkt u anders even op de website van www.avri.nl en bekijk daar de mogelijkheden. 

Wilt u meer weten over de processierups of over de vervangingsboom van uw Eik? Neem dan gerust even contact met ons op, we staan graag voor u klaar.