Veelgestelde vragen

Meest gestelde vragen

Wanneer is er sprake van garantie?

Allereerst zorgen wij altijd dat de levende producten vers worden gerooid. Als u uw artikel bestelt met losse (kale) wortel moet de boom nog uit de grond worden gerooid of staat netjes op onze opslag. Zo leveren wij altijd verse producten om de kwaliteit hoog te houden.

Wij geven garantie op bomen mits er twee boompalen en boombevestigingsband is afgenomen. Wanneer er problemen zijn met uw haag dan zullen wij u hierin tegemoet komen door samen een oplossing te zoeken. Samen met de klant wordt naar de oorzaak gekeken. Na controle of genoemde materialen zijn meebesteld met uw product dan zal er contant met u worden opgenomen over het verdere verloop van de garantie en zal er samen met u naar een oplossing worden gezocht. Mocht na onderzoek blijken dat uw product is doodgegaan, terwijl u de bestelde materialen hebt gebruikt bij het aanplanten, dan zal er tegen bezorgkosten een nieuw product worden geleverd. Wij geven geen garantie wanneer een (groenblijvende) boom of product door vorstschade is doodgegaan.

Heeft u groeiproblemen of gaat uw boom, plant of struik dood? Stuur dan een foto naar info@betuwebomen.nl zodat wij een en ander kunnen bekijken. Uw factuur dient als garantiebewijs.

  • Garantie op bomen, planten en struiken in pot of kluit tot 2 maanden na geleverde datum.

Is het wel zo nodig om boompalen te plaatsen bij een boom of haag?

Doordat de boom of haagplant wordt overgeplant heeft hij nog geen stevige wortels in de grond. Door de wind gaat de boom of haagplant bewegen en valt bij harde wind zelfs om.
Wat niet opvalt is dat bij het bewegen de nieuwe wortels afscheuren, zo blijft de boom constant bezig nieuwe wortels te maken die vervolgens weer worden afgescheurd. Wanneer dit in de zomer gebeurd met warme temperaturen kan de boom doodgaan. Doordat bij een boom twee boompalen worden gezet met bevestigingsband of bij een haag boompalen met draad staat alles goed stevig vast voor de beste doorgroei.

Wat wordt er bedoeld met stamhoogte?

De stamhoogte is de hoogte van de laagst beginnende takken van een boom vanaf de grond gemeten. Kleine boommaten (bijv. 6-8) hebben een lagere stamhoogte dan grote boommaten (bijv. 20-25)

Welke stamhoogte heeft een boom?

De stamhoogte is erg afhankelijk van de boommaat. Vooral bij kleinere bomen is het afhankelijk van het soort welke stamhoogte de boom heeft. Gemiddelde stamhoogte:
-stamhoogte 6-8 en 8-10: 150 cm
-stamhoogte 10-12: 160 cm
-stamhoogte 12-14 en 14-16: 185 cm
-stamhoogte 16-18, 18-20 en 20-25: 210 cm

Waar wordt er bedoeld met de stammaat (bijv. 12-14)?

Dat is de stamomtrek gemeten op een meter hoogte vanaf de grond.

Staat uw vraag er niet tussen?

Neem gerust contact met ons op via telefoon: 06-39385017 of via e-mail: info@betuwebomen.nl. We staan u graag te woord.